artikel

Creatief met geitenkaas

Horeca

Wie denkt dat geitenkaas zich alleen leent als item op de kaaswagen of als ingrediënt voor het dessert, heeft het mis. Drie jonge topkoks laten zien wat de culinaire mogelijkheden zijn van geitenkaas.
Bekijk hier de recepten en laat u inspireren…

Creatief met geitenkaas

De chefs kookten de geitenkaasgerechten onlangs tijdens een lunch voor de culinaire pers in opdracht van kaasleverancier Président.

Bekijk hieronder hun recepten en laat u inspireren.

Recepten van Peter de Vries, Restaurant De Jonge Dikkert, Amstelveen
* Gazpacho van komkommer met een warme espuma van geitenkaas en crouton
* Tartelette van President Chèvre Affiné met aubergine, pommodori tomaat en basilicummayonaise
* Parfait van Président Chèvre Frais met een geitenkaaskletskopje

Recepten Steven van Someren, Restaurant Dorloté, Amersfoot
* Ravioli gevuld met geitenkaas en gevogelte met tomatenchutney en basilcumschuim
* Gegrilde zeebaarsfilet met wilde spinazie en gefrituurde geitenkaas
* In kruidenkorst gebraden lamsfilets met risotto van geitenkaas en salie

Recepturen van Albert Moorlag, Restaurant Promers, Naarden-Vesting
* Belgische wafels van pistache noten met sorbet van geitenkaas
* Crème brûlee van kardemom en geitenkaas met compote van citrus en schuim van chocolade
* Loempia van geitenkaas, amandelen en kweepeer met warme vanillesaus