artikel

Culinair met kroket

Horeca

Texels lamsvlees heeft een heel goede reputatie. Het malse vlees is kruidig en heeft van nature een licht zilte smaak. De komende weken gaan we culinair aan de slag met de lamsvleeskroket.

Culinair met kroket

Texelse lamsvleeskroket op een bedje van tagliatelle

Bereidingswijze:

Breng het water met de helft van de olijfolie en wat zout aan de kook en kook hierin de pasta volgens aanwijzigingen op de verpakking. Giet de pasta en meng hier de andere helft van de olie met gehakte basilicum door.

Kook intussen de room in steelpan en maal de paprika kort in de keukenmachine, voeg de paprika toe aan de room en laat de room tot sausdikte inkoken. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Bak de lamsfilet in boter en frituur de kroket goudbruin. Snijd de lamsfilet in gelijke stukken en houd deze warm.

Frituur de geplukte peterselie kort in de frituur. Zout de peterselie na en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Dresseer de pasta op een bord, giet de saus op het bord en leg hierin de kroketten en de gesneden lamsfilet. Decoreer het geheel met de gefrituurde peterselie, het basilicumblad en de bieslook.