artikel

De Hofkaemer, Bergeijk

Horeca

Geert en Marnetta Braks zijn bijzonder gecharmeerd van het streekgerecht. Vier jaar lang presenteerden ze de pure keuken in hun restaurant De Turfschop in Liessel, nu zijn ze in Bergeijk neergestreken. Uiteraard proeven ze de producten van het Brabantse platteland eerst: Rijpelaar, ofwel gerookte paling uit Helmond, meerval van Siem Kox uit Reusel, Ovyta-eieren van Clemens uit Bergeijk, boerenkaas van kaasboerderij De Ruurhoeve uit Hoogeloon, ijs van ijsboerderij Hoeve Willem III uit Helenaveen, verse (vegetarische) eilasagna van De Aalshof uit Haps, Kemperhoen of milieukeur varkensvlees.

Kokkin Marnetta combineert ze met elkaar in haar Nederlands-Franse keuken. ‘Het zijn de kwalitatief betere producten die een stukje meerwaarde aan ons restaurant geven. Al zijn ze iets duurder qua inkoop’, licht gastheer Geert toe. Kinderen, maar ook andere kleine eters, kunnen halve porties bestellen voor halve prijzen.

Hof 18. Tel. (0497) 57 13 96. www.streekrestaurant.nl. Capaciteit: 80 zitplaatsen; terras 50. Prijsindicatie: driegangenmenu €19,50. Geopend vanaf 17.00 uur; za/zo vanaf 10.00 uur. Di/wo gesloten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels