artikel

De juiste uitrusting

Horeca

Zoals een timmerman zijn toolbelt draagt, de automonteur zijn eigen gereedschappenkist met zich meedraagt en de glazenwasser niet de deur uitgaat zonder zijn favoriete wisser, zo heeft de bartender ook zijn eigen uitrusting.Vaak verzamelt in een handige kist of tas, is deze uitrusting op zijn lijf geschreven.

De juiste uitrusting

Maar hoe ziet zo’n basisuitrusting er nou uit? Hier volgt een lijstje met voorwerpen die de aankomende bartender nodig heeft.

De juiste uitrusting:

  • Shaker. U kunt het beste het professionele model (de Boston-shaker) nemen, dat uit twee delen bestaat: het hoofddeel en het bovenste deel met een speciale zeef. Kies voor een metalen versie, want glazen shakers zijn breekbaar en niet waterdicht.
    Bekijk hier de diverse soorten shakers.
  • IJsemmer, bij voorkeur isotherm
  • Mengglas met een lange lepel (barlepel)
  • Kurkentrekker. Voorzien van een klein mesje voor het verwijderen van doppen.
  • IJstang
  • Citruspers
  • Schilmesje
  • Snijplank
  • Sifon met een koolzuurgaspatroon voor het maken van spuitwater
  • Maatbeker
  • Houder met rietjes
  • Garde
  • Strainer (veerzeef,barzeef). Zo gebruikt u de strainer!
  • Mixer
  • Strooibussen
  • Muskaatrasp
  • Blikopener
  • Schoteltjes (om de rand van glazen te kunnen bedekken met suiker of zout)
  • Een Cocktail Master (gedeponeerd handelsmerk), een apparaat waarmee u een laagjescocktail kunt maken; de dranken blijven op elkaar liggen.