artikel

De principes van de Michelingids

Horeca

De Michelingids wordt gemaakt voor circa een miljoen lezers uit de hele wereld. De 5 principes staan sinds 2005 duidelijk vermeld op de introductiepagina’s van alle 15 gidsen.

De principes van de Michelingids

De 5 principes zijn:

Anonieme inspectie:

De gerechten en de kamers worden anoniem en regelmatig door de inspecteurs getest om het kwaliteitsniveau voor de klant te beoordelen. De inspecteurs betalen gewoon de rekening en kunnen zich daarna voorstellen om nadere inlichtingenover het etablissement in te winnen. Brieven en e-mails van lezers (ongeveer 45.000) zijn ook een belangrijke bron van informatie.

Onafhankelijkheid:

De hotels en restaurants worden onafhankelijk geselecteerd, waarbij wij uitsluitend het belang van de lezer voor ogen houden. Alle beslissingen worden onderling door de inspecteurs en de hoofdredacteur besproken. De hoogste onderscheidingen worden op Europees niveau toegekend. Alle etablissementen worden kosteloos in de Michelingids opgenomen.

Selectie:

De Michelingids biedt een keuze van de beste hotels en restaurants in alle prijsklassen en in elke kwaliteitscategorie, op basis van een strenge selectie die door alle inspecteurs op dezelfde wijze wordt toegepast.

Jaarlijkse actualisatie:

Ieder jaar worden alle praktische gegevens, classificaties en onderscheidingen herzien en eventueel aangepast om zo de meest betrouwbare en actuele informatie te kunnen bieden.

Eén selectieprocedure:

De beoordelingscriteria zijn identiek voor alle 21 landen die de Michelingids bestrijkt.