artikel

Deventer in de ban van boeken

Horeca

Op zondag 4 augustus 2002 vindt de veertiende editie van de Deventer Boekenmarkt plaats. In de hele binnenstad en langs de IJsselkade bevinden zich kraampjes met boeken. De 850 kramen van ruim zes kilometer vormen samen de grootste boekenmarkt van Europa. De markt begint officieel om 10.00 uur en duurt tot 18.00 uur. De Deventer Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag in augustus en wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 personen.

Deventer in de ban van boeken

Optredens
Tevens is er tijdens de Boekenmarkt een programma met muziek, straattheater en exposities. Verspreid over de Deventer Boekenmarkt en op de terrassen zijn er muziekoptredens. De Deventer Boekenmarkt wordt dit jaar afgesloten door de band Kirsch met een swingend concert op het verlaagde Wellepad.

Zaterdag 3 augustus
Nieuw dit jaar zijn de lezingen en tentoonstellingen in de Nieuwstraat op de dag voor de Boekenmarkt, zaterdag 3 augustus. Ook op deze dag is er vanaf het eind van de middag het poëziefestival Tuinfeest, dat plaatsvindt in de tuinen rondom Theater Bouwkunde.

Meer informatie over de Deventer Boekenmarkt:www.deventer.nl

Kijk op de volgende sites voor boeken die interessant zijn voor de horeca:
www.zibb.nl/horeca
www.amazon.com
www.bol.com
www.boeknet.nl
www.bruna.nl

Verdien aan de boekenmarkt

Maak voor deze gelegenheid van uw café een literair café waar boekbesprekingen plaatsvinden en bekende en minder bekende auteurs komen signeren. Loods moe geworden boekenverzamelaars uw horecagelegenheid binnen met een aparte voorgevel of een origineel terras. Doop uw zaak om tot een sprookjesland met posters en figuren uit de boeken van de Gebr. Grimm of verzin speciale zithoekjes met de karakters uit de boeken van Annie M.G. Smidt. Gebruik de vorm van boeken in uw gerechten, maak speciale placemats met gedichten, presenteer uw menu in dichterlijke taal of decoreer uw bedrijf met grote potten namaak inkt en schrijfveren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels