artikel

Devilled Pork chops with apple sauce

Horeca

Ingrediënten
• 1 eetlepel slaolie
• 1 eetlepel suiker
• 1 grote moesappel
• 1 theelepel citroenrasp
• 2 eetlepels citroensap
• 2 eetlepels mosterd
• 3 eetlepels cajunkruiden
• 4 karbonades (schouder)
• 8 eetlepels appelstroop

Devilled Pork chops with apple sauce

Bereiding
1. Meng 7 eetl. appelstroop met de mosterd, 2½ eetl. Cajunkruiden en de slaolie.

2. Bestrijk de schouderkarbonades helemaal met het appelstroopmengsel en laat ze een uurtje trekken.

3. Schil en halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.

4. Kook de appel met de citroenrasp, het citroensap, 3 eetl. water, ½ eetl. Cajunkruiden en de suiker tot moes (ca. 10 minuten). Laten afkoelen.

5. Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor.

6. Leg de karbonades op een grillrek en rooster ze op de barbecue of onder de grill aan beide kanten bruin en gaar van binnen (ca. 20 minuten). Geregeld keren. Serveer de saus erbij.