artikel

Dobberen met eventmanagers

Horeca

Marianne, als ik je even mag onderbreken, ik moet nog enkele uurtjes terugrijden en morgen wil ik toch nog scherp zijn want zoals je weet is vrijdag nieuwsbrievendag. Dus mag ik mezelf excuseren? Heel hartelijk dank voor de sublieme gastvrijheid van Huis ter Duin en het heerlijke eten. Leon, jij natuurlijk ook. Als altijd dank voor de uitnodiging. En wel de pers erbij houden, hè. Hou dat vol. Gerard, jij ook bedankt, ik heb weer eens aan den lijve ervaren wat het is om samen lekker bezig te zijn in moedertje natuur. Mensen bedankt! Ja, sorry ik móet echt gaan.

Restaurant Latour in Huis ter Duin. Zo zoetjes aan vind ik het wel weer best. Ik dank Marianne van den Berg (Huis ter Duin), Leon Kruitwagen (Genootschap voor Eventmanagers) en Gerard Ridderhof (Goesting creative business events).

Ik heb het 23.00 uur op de klok en het is mooi geweest. Noordwijk – Nijmegen, met een beetje geluk ben ik voor enen thuis. Het eerste uur Gute Nacht Freunde en na twaalf uur de Something else-cd van Julian Cannonball Adderley.

In de diesie
Wat een dag, gisteren. Vroeg begonnen, half zeven achter de computer, drie verhalen getikt, vervolgens om halféén naar de kapper, daarvoor nog even langs de fotozaak om mijn gerepareerde Canon 300D op te halen (tijdens de vakantie ging ie kapot – heel fijn – en ik heb ‘m 5 weken moeten missen.. echt moeten missen) en meteen daarna op weg naar Noordwijk. Ik realiseer ik me vervolgens in de auto (te laat) dat ik altijd fout rij naar deze mondaine kustplaats en ja hoor: ik heb weer geen routebeschrijving bij me. Bij Aalsmeer (ik kwam uit de richting Den Haag) weet ik het zeker: fout! Omkeren, níet naar Amsterdam. Terug de A44 op. Drie kwartier later dan gepland kom ik de Dakota Conference Room (de diesie) binnenhijgen waar Henrik de Groot, chef protocol van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (tot 1 februari 2005 nog, dan met pensioen) al een tijdje spreekt over de organisatie van events binnen de overheid en het gemak (of de last) van het protocol. Dit verhaal ken ik al, dus dat verzacht de pijn een beetje. Wat ik hier doe? Luisteren, kijken en meedoen met het Genootschap voor Eventmanagers dat in Noordwijk een bijeenkomst houdt over het onderwerp relatiemarketing. Als tweede spreker is Jeroen Hagelstein gevraagd om wat te vertellen over hoe de bouwwereld omging met het fenomeen relatiemarketing voor, tijdens en na de parlementaire enquête bouwfraude. Erg interessant, maar meer hierover in FZ 5.

12 km uit de kust
Het leukste komt nu. De eventmanagers, vijftien stuks deze middag, gaan met Goesting events en de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) met een, ja wat is het, zo’n grote rescueboot de zee op. Met 40 knoopjes richting het REM eiland twaalf kilometer uit de kust. Ik heb wel eens ontspannender uurtjes in mijn leven meegemaakt. Elk lid heeft een rescuepak aangemeten gekregen en bijna iedereen wordt aan het eind overboord gehezen om eens lekker een beetje in zee te dobberen. En naar de kant te zwemmen. In één lange lint. Ik niet, ik ben aan het werk. Ik maak foto’s. Maar ook ik had terug op het strand het overweldigende gevoel dat ik leefde. En dat zouden meer mensen moeten doen.

Kijk hier voor de foto’s van het facultatieve outdoor programma…

Meeting & Weltra
Maar er is nog meer gebeurd deze week. In het Brusselse Kart Expo werd voor de, wat zal het zijn, twintigste keer de Belgische eventbeurs Meeting & Weltra gehouden. Met veel ophef kwam begin dit jaar een einde aan de concurrentie van de beurs EMIF (ik wist niet wat ik las toen ik even op emif.be ging kijken, je verwacht een website, je krijgt wat anders) en nu zijn Meeting & Weltra en de nieuwere beurs Event Expo weer de enige eventbeurzen van België. Het zag er beter uit dan vorig jaar, met meer bezoekers en stand die er verzorgder uitzagen. Een vergelijking met de Nederlandse eventbeurs Evenement gaat mank, Meeting & Weltra is qua opzet en uitstraling meer te vergelijken met De Feestdagen en PromZ Event ineen.

FZ Brancheborrel
Het nieuwe Luxor Theater was maandag het decor voor de derde FZ Brancheborrel van 2004. Met de vijf dames van Damuz (van artiestenbureau Artking) op het podium, catering van Maison van den Boer, licht en geluid van JVR audiovisual werden de 240 borrelaars getracteerd op mogelijkheden van deze locatie.

Kijk hier voor de foto’s.

Alvast verklappen waar de volgende borrel is? Eind november in het vernieuwde ECA.

Tot dan, of eerder!

Henk-Jan Winkeldermaat

Klik hieronder voor meer commentaar…

Prins voor een dag

Happen en snappen (commentaar week 38)

Emoties met Lidewij Edelkoort (commentaar week 37)

Trends en inspiratie: Consumententrends (commentaar week 36)

Commotie in schnabbelland (commentaar week 35)

Wapperen met Trees en Truus (commentaar week 33)

Rooibossen met Susanne Piët (commentaar week 32)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels