artikel

Drank & food

Horeca

Als horecaondernemer haalt u de belangrijkste omzet bij evenementen uit de verkoop van drank en eten. Zorg dus dat uw aanbod en capaciteit afgestemd zijn op de doelgroep en het verwachte aantal bezoekers.

Drank & food

Tip 1

Stem het assortiment drank & food goed af op de doelgroep. Wat drinken en eten ze normaal in uw zaak? Houd daar rekening mee.

Tip 2

Beperk bij grote evenementen het drankassortiment. Pils, cola, sinas en mineraalwater voldoen vaak al.

Tip 3

Laat de hoeveelheid food die u aanbiedt afhangen van de locatie. In het stadscentrum is voldoende te eten, maar op buitenterreinen verwachten bezoekers een groter foodaanbod.

Tip 4

Probeer, samen met medewerkers van de brouwerij, in te schatten hoeveel bier en andere dranken u nodig heeft.

Tip 5

Als u een VIP-ruimte hebt, tap daar dan ook premium pils en speciaalbier.

Tip 6

Houd de laatste dagen voor het evenement het weerbericht in de gaten en pas de voorraden daar op aan.

Tip 7

Onderzoek van tevoren of u eventuele overschotten kunt teruggeven aan leveranciers of over kunt doen aan collega’s.

Tip 8

Werk met kunststof bekers. InBev adviseert 25 cl bekers of (bij grote sport- en muziekevents) 50 cl bekers.

Tip 9

Als u voor de eerste maal iets organiseert, maak dan meteen een overzicht van alle drank- en foodverkopen.

Tip 10

Zorg voor ruim voldoende afvalbakken voor drankbekers en etensverpakkingen.