artikel

Drie Winterse ovenschotels

Horeca

Marbre van aardappelpuree met zalm en kaas gratin saus 1 liter water 250 gram aardappelpuree 300 gram verse zalmfilet vers 1 ui 1 liter kaassaus zeezout Bereidingswijze:Bereid de aardappelpuree. Strijk een ovenschotel af met de puree. Bedek het geheel met dunne plakken verse zalm en bestrooi dit licht met zeezout. Snipper de bosui en bestrooi […]

Marbre van aardappelpuree met zalm en kaas gratin saus

 • 1 liter water
 • 250 gram aardappelpuree
 • 300 gram verse zalmfilet vers
 • 1 ui
 • 1 liter kaassaus
 • zeezout

Bereidingswijze:
Bereid de aardappelpuree. Strijk een ovenschotel af met de puree. Bedek het geheel met dunne plakken verse zalm en bestrooi dit licht met zeezout. Snipper de bosui en bestrooi de zalm hiermee. Dek de schotel af met de kaassaus en gratineer dit in en voorverwarmde oven van 180º Celsius.
Tip: U kunt de smaak van de kaassaus verrijken door bijvoorbeeld room, versgemalen peper of witte wijn toe te voegen.

Bospaddestoelen met aardappelduchesse en bernaisesaus

 • 500 gram diverse bospaddestoelen
 • 1 ui
 • 1 bosui
 • 1 liter water
 • 250 gram aardappelpuree
 • 1 liter bearnaisesaus
 • 1 ei

Bereidingswijze:
Sauteer de paddestoelen kort aan op hoog vuur en voeg de gesneden ui toe. Doe op het laatste moment de gesneden bosui erbij. Voeg aan de aardappelpuree gepasteuriseerde eidooier toe. Maak van het geheel porties met een grote lepel en verdeel de paddestoelen over de puree. Dek af met bearnaisesaus en laat dit geheel in een voorverwarmde oven van 180º Celsius warm worden.

Wildstoofschotel met gegratineerde puree en stoofperen

 • 2 kilo diverse wildsoorten
 • 1 dl gesmolten boter
 • 2 dl rode wijn
 • 2 liter peper-wildsaus
 • 250 gram champignons
 • 100 gram zilveruien
 • 200 gram spekjes
 • 1 liter water
 • 210 gram aardappelpuree

Bereidingswijze:
Braad de wildsoorten aan in gesmolten boter. Blus dit af met rode wijn en voeg twee liter aangemaakte peper-wild saus toe. Spuit de aardappelpuree in een ovenschotel. Laat de puree samen met de wildstoofschotel in een voorverwarmde oven van 180º Celsius gratineren. Bak de champignons en de spekjes krokant, doe op het laatste moment de zilveruitjes erij en strooi deze over de ovenschotel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels