artikel

Echte kaas

Horeca

de lekkerste ambachtelijke kazen uit Nederland

Echte kaas

Een culinaire kaasontdekkingsreis door Nederland, prachtig vormgegeven en smaakvol gefotografeerd.

122 pagina’s, paperback, 17 x 24 cm, geheel in kleur

Prijs : € 19,95

Bestellen>>>

Mede dankzij een stichting als Slow Food Nederland staan de echt goede smaak van eten en drinken, culinaire tradities en ambachtelijke, kleinschalige bereidingswijzen volop in de belangstelling.

Auteur Eric van Veluwen, kok en groot liefhebber van deze speciale kazen, benaderde een groot aantal bijzondere kaasmakers en genoot van evenzovele kazen.

Met veel oog voor detail beschrijft hij zowel de kaasmakers als hun kazen, en voegt per kaas een smakelijk recept toe.

Zo’n 30 kazen komen aan bod (zie hieronder): van Texelse schapenkaas en Machedoux uit Zevenhuizen tot Veenweide kaas uit Zoeterwoude en Brabantse Blauwe uit Molenschot.

Met een persoonlijke adressenselectie van Nederlandse kaasboeren en kaaswinkels.

De volgende kazen komen aan bod:

Ezelspeper

Banon à la Feuille

Machedoux

Machère

Olde Remeker

Boeren-Leidse Sleutelkaas

Boeren-Goudse Oplegkaas

Boeren-Goudse kaas

Veenweidekaas

Texelse Schapenkaas

Wilde Weidekaas

Boeren-Stolwijker

Walcherse Schapenkaas

Noord-Hollandse Messenklever

Friese Kruidnagelkaas

Edammer Boerenkaas

Buffelmozzarella

Commissiekaas

Witte Meikaas

Le petit Doruvael

Oude Geitenkaas

Monnikskaas

Boerenkaas

Rommedoe

Picobello

Bastiaansen Blauw

Romero

Andijker Schapenkaas

Boeren-Amsterdammer