artikel

Eend gestoofd in rode port, rozemarijn en crème fraîche

Horeca

Ingrediënten
2 wilde eenden
320 g gesnipperde uien
240 g cranberrycompote
2 dl rode port
1/2 bos rozemarijn
5 dl wildsaus
6 jeneverbessen
1 dl crème fraîche
peper en zout
80 g aardappelschijfjes
90 g broccoli
6 cl olie

Bereiding
Eenden aanbraden, ui aanfruiten en afblussen met rode port. Compote, rozemarijn, wildsaus en jeneverbessen toevoegen en het geheel gedurende 2,5 uur in de oven op 175°C stoven. De eenden regelmatig met de saus begieten en de saus op dikte controleren. Op smaak brengen met peper en zout.

Aardappelschijfjes goudbruin frituren en broccoli beetgaar stomen.

Eend in het midden van het bord leggen, saus eromheen dresseren en garneren met crème fraîche. Broccoli en aardappelschijfjes eromheen leggen.
Terug naar receptenoverzicht…