artikel

Eendsalade met vinaigrette van limoen en munt

Horeca

Ingrediënten:Eendenborst 500gMuntblad 9 stuksLimoensap 100 mlSchil van ½ limoen (fijn gehakt) Olijfolie 90 mlRode peper (fijn gehakt) 1 eetlepelSereh (fijn gehakt) 2 eetlepelsSjalot (fijn gehakt) 4 eetlepelsSuiker 2 eetlepelsVissaus 4 eetlepelsSojasaus (Amoy) 2 eetlepelsPeper ½ theelepelZout ½ theelepelOlie (Grenada Gold Class A van Levo) Bereiding:Ontvel de eend en marineer hem met ½ theelepel zout en […]

Ingrediënten:
Eendenborst 500g
Muntblad 9 stuks
Limoensap 100 ml
Schil van ½ limoen (fijn gehakt)
Olijfolie 90 ml
Rode peper (fijn gehakt) 1 eetlepel
Sereh (fijn gehakt) 2 eetlepels
Sjalot (fijn gehakt) 4 eetlepels
Suiker 2 eetlepels
Vissaus 4 eetlepels
Sojasaus (Amoy) 2 eetlepels
Peper ½ theelepel
Zout ½ theelepel
Olie (Grenada Gold Class A van Levo)

Bereiding:
Ontvel de eend en marineer hem met ½ theelepel zout en ¼ theelepel peper. Bak hem 7-8 minuten in weinig olie en laat hem daarna afkoelen. Klop in een kom alle smaakmakers door elkaar tot een vinaigrette.

Ontvel de komkommer en schaaf in grote plakken, neem 3 tot 4 plakken en plaats deze in het midden van een bord. Snij de eendenborst in dunne plakjes en plaats ze op de komkommer.
Overgiet dit met 2eetlepels saus.

Wijnadvies:
L’Exception/Cordier, ‘Mil Rosas’ 2004, Merlot, Rosado, Norton, Mendoza, Argentinië
VinoVia