artikel

Eierkoekjes

Horeca

Ingrediënten:
voor 30 stuks 3 eieren M
130 g gezeefde bloem
70 g koude roomboter of margarine in stukjes
40 g poedersuiker
snufje zout
1 theel. ketoembar (Oosterse keuken)
¼ theel. kaneelpoeder
¼ theel. nootmuskaatpoeder
250 g amandelspijs
2 eetl. amandellikeur als Amaretto
40 g amandelschaafsel
bloem om te bestuiven

Eierkoekjes

Bereidingswijze:
Neem de eieren 10 minuten van tevoren uit het doosje in de koelkast
Verdeel bakpapier over een bakplaat
Splits de eieren met een eierscheider en bewaar de eiwitten voor schuimgebak
Kneed een soepel deeg van de bloem, de boter, de suiker, het zout, 1 eidooier en de kruiden
Voeg eventueel 1-2 eetl. water toe
Verpak het deeg in de folie en leg dit 2 uur in de koelkast
Meng de spijs met de overige dooier, het ei, de likeur en de amandelen
Vul hiermee de spuitzak en zet de oven aan
Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm op een met bloem bestoven plank
Steek er 30 rondjes uit en leg die op de bakplaat
Spuit hierop rozetjes en laat een buitenrand vrij
Bak de koekjes goudbruin op de 2e richel van onderen in de warme oven
Reken ongeveer 15 minuten
Laat de koekjes op een rooster afkoelen
Ook lekker bij warme chocolademelk