artikel

Engelse kipsandwich

Horeca

Ook de keurige Engelse sandwiches zien er wereldser uit. Sneetjes casinobrood worden vervangen door vloerbrood. Knapperig maïsbrood is hiervoor heel geschikt: mooi lichtgeel door het maïsmeel, lekker luchtig door de tarwe.

Ingrediënten voor 2 sandwiches
4 grote sneden maïsvloerbrood
½ eetlepel olie

Engelse kipsandwich

Ingrediënten voor 2 sandwiches
4 grote sneden maïsvloerbrood
½ eetlepel olie
150 g kipfilet, in dunne plakjes
½ eetlepel tandoorikruiden
3 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 bosuitje, in dunne ringetjes
¼ rode paprika, in stukjes
zout, versgemalen peper
4 blaadjes lollo verte

Verhit de olie in een wok en bak de plakjes kip met de tandoorikruiden al omscheppend in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm en schep er dan 2 eetlepels Griekse yoghurt en 1 eetlepel mayonaise door. Schep ook de uiringetjes en de paprika erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de rest van de yoghurt en mayonaise door elkaar en bestrijk de sneetjes brood ermee. Leg op elk sneetje brood een blaadje sla. Schep de tandoori-kipsalade op 2 sneetjes en leg de andere sneetjes met de sla naar beneden erop. Leg elke sandwich op een bordje.

Bereidingstijd: 15 minuten
Morgen het recept voor een Engelse kipsandwich.

Wil je nu nog meer broodrecepturen bekijken?Ga dan naar www.brood.net
De site van het Voorlichtingsbureau Brood.