artikel

Ensalada de Judias Verdes

Horeca

De salade is niet weg te denken uit de Spaanse keuken. Bij vrijwel alle gerechten wordt wel een ‘ensalada’ geserveerd. Deze ensalada de judias verdes, ofwel sperziebonensalade, smaakt goed met patatas bravas.De in de salade gebruikte vinaigrette maak je door de volgende ingrediënten met elkaar te mengen: 3 cl witte wijnazijn, 6 ml mosterd, 1,5 cl Worcestershiresauce, 1 teentje knoflook, 9 cl olijfolie, 1,5 cl honing. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.

Ensalada de Judias Verdes

Ingrediënten:
salade:
400 g sperziebonen
1 sjalotje
50 g spekjes
5 zongedroogde tomaten
5 cl vinaigrette
10 g geroosterde pijnboompitten

patatas bravas:
1 kg aardappels
6 cl olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
1,5 cl tomatenpuree
200 g tomaten uit blik
1,5 cl rode wijnazijn
3 kleine gedroogde chilipepers
3 ml paprikapoeder
zout en peper

Bereiding:
Salade: Rooster de pijnboompitten. Kook de boontjes in ruim water met een flinke hoeveelheid zout. Spoel ze als ze bijtgaar zijn af onder koud water. Meng met de rest van de ingrediënten.

Patatas bravas:
Fruit de ui en de knoflook, schep er de tomatenpuree, tomaten, azijn, pepers en het paprikapoeder door en laat het geheel circa 5 minuten sudderen.

Bak de aardappelblokjes in voldoende olie rondom lichtbruin. Voeg wat zout en peper aan de aardappelen toe. Laat de aardappelen zachtjes smoren tot ze gaar zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels