artikel

Etagère

Horeca

De koks in de restaurantkeuken hebben bij grote groepen soms veel moeite om alle desserts tijdig klaar te hebben en op te dienen. Een dessert-etagère kan dan uitkomst bieden en is bovendien voor de gasten een aantrekkelijk alternatief.

Etagère

Je kunt er op leggen wat je wilt. Gewoon dingen van de kaart die wellicht al voorradig zijn, eventueel aangevuld met vers fruit, bolletjes ijs en bakjes met saus (zoals karamel en/of chocolade).

Maak de etagère nat met een plantenspuit en bewaar hem zo in de vriezer. Hij beslaat dan mooi en ziet er heerlijk fris en aangevroren uit. Vul de etagère als hij uit de vriezer komt.

Strooi er eventueel nog wat poedersuiker overheen en breng hem zo aan tafel. De gasten zullen enthousiast zijn en het scheelt de keuken veel werk.

Iets soortgelijks kun je ook met de lunch doen. Geen lunchkaart voeren, maar een zoete en/of een hartige etagère met broodjes en lekkernijen aanbieden. Mensen snoepen immers graag.