artikel

Ewout de Bruin: Oosters tintje

Horeca

Diner café Vlaanderen, Delft

Ewout de Bruin: Oosters tintje

Ingrediënt/product Aantal stuks/ aantal gram Aantal Calorieën per broodje Stuksprijs Kostprijs
Biologische Hoecken wit broodje 10 130 €0,48 €4,80
Ketjap, Kikkoman, Laos, Sereh, Gemberwortel 0,15 50 €4,30 €0,65
Runderrosbief 0,75 84 €8,50 €6,38
Mierikswortelpasta 30 2 €1,80 €0,05
Mayonaise 5% 100 12 €2,80 €0,28
Crème fraïche 150 50 €3,95 €0,59
Frisée 80 1 €2,35 €0,19
Peultjes 60 1 €1,75 €0,11
Paksoi 100 1 €0,95 €0,10
Oosterse dressing 150 20 €1,50 €0,23
Kletskopbeslag 50 35 €0,75 €0,04
Gember 20 1 €1,65 €0,03
<B>Totaalprijs </b> €13,43
<B>Inkoopprijs per broodje</b> €1,34
<B>Verkoopprijs per broodje</B> €8,00

Bereidingswijze:

Marineer de runderhaas in de Oosterse marinade. Laat 2 dagen marineren. Braad aan en gaar. Snijd de runderhaas, meng de mierikswortel met gember, mayonaise en crème fraïche. Smeer de saus op een broodje, leg de salade erop en drappeer het vlees erop. Garneer met de kletskop en cress.