artikel

Exotische kippenpoot met wilde rijst

Horeca

Hoofdgerecht voor 10 personen
10 kippenpoten (zonder rugstuk)
20 g gedroogde pepers
4 g kerriepoeder
4 g koenjit (geelwortel)
4 g kummel
15 g verse knoflook
500 g gehakte uien
60 ml sesamolie
zout
15 g, suiker
700 cc kokosmelk of santen
400 g ontvelde tomaatblokjes en fijngehakte verse koriander

Exotische kippenpoot met wilde rijst

Bereiding
Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
Week de pepers en maak een kruidenpasta met de overige kruiden.
Voeg de ui en de knoflook toe.
Verwarm de olie in de pan en roerbak hierin de kruidenpasta.
Bak hierin de kip rondom goudbruin en voeg een beetje zout toe.
Voeg dan de suiker, de kokos, de tomaat toe en sluit de pan.
Stoof ca. 50 minuten, afh. gewicht.
Keer de kip regelmatig.
Serveer de kip in een verwarmde schaal.
Kook de saus even in of bind bij met allesbinder.
Bestrooi met de koriander.

Lekker met: gemengde groenten, witte en wilde rijst.
Als toetje: bavarois
Wijntip: witte Rivaner uit Luxemburg.