artikel

Fazantenborstfilet met paddestoelen en Winter Koninck

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:

vier fazantenborstfilets, elk 125 gram
100 gram grotchampignons
100 gram shii-take paddestoelen
100 gram kastanjechampignons
takje rozemarijn
vier sjalotjes
vier eetlepels roomboter
drie eetlepels zonnebloem- of olijfolie
0,5 dl kippenbouillon
1,5 dl slagroom
1,5 dl Winter Koninck (flesje van 33 cl)
een eetlepel fijn geknipte bladpeterselie
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De paddestoelen goed borstelen, de (harde) steeltjes zoveel mogelijk verwijderen en in plakjes snijden.

Sjalotjes schillen en in plakjes snijden.

Een mengsel van twee eetlepels roomboter en een eetlepel olie verwarmen in een koekenpan en de plakjes champignons en sjalotjes om en om bakken.

Takje rozemarijn erbij doen. Hittebron verlagen, bouillon eraan toevoegen, vijf tot tien minuten stoven.

Vervolgens het bier erdoor roeren en nog drie minuten goed verwarmen.

Slagroom erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.

Takje rozemarijn en uitgevallen draadjes eruit halen en warm houden.

Fazantenborstfilets bestrooien met weinig zout en peper.

Een mengsel van twee eetlepels roomboter en twee eetlepels olie verwarmen in een koekenpan en de filets zo kort mogelijk om en om bakken.

Warme filets en saus over voorverwarmde borden verdelen, bestrooien met fijn geknipte bladpeterselie, vergezeld van aardappelkroketjes, in boter gestoofde preiringetjes en een goed gekoeld glas Winter Koninck