artikel

Focaccia met ui en ansjovis

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1 gele ui
 • 1 rode ui
 • 1 teentje knoflook
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 1980 gram artisjokharten
 • 4 ansjovisfiletjes
 • 1 focaccia
 • 100 gram zwarte olijven zonder pit
 • zout, grof gemalen peper uit de molen
 • 75 gram parmezaanse kaas
 • 2 takjes basilicum

Bereidingswijze:

focaccia met ui en ansjovisWarm de oven voor op 180º C. Pel de uien. Snij elke ui in 8 parten (laat hierbij de steelaanzet heel). Pers de knoflook uit boven de olie, klop goed door en laat tot gebruik staan. Laat de artisjokharten uitlekken. Snij de artisjokharten in stukken en de ansjovisfilets klein.

Snij de focaccia overdwars door. Beleg beide delen met de parten ui, artisjokharten, zwarte olijven en ansjovisstukjes. Besprenkel het brood (en vooral de uien) met knoflook-olijfolie en bestrooi met zout en grof gemalen peper naar smaak.

Bak de facoccia in de oven in ca. 12 minuten gaar en goudbruin. Schaaf intussen de parmezaanse kaas in plakjes. Leg de focaccia’s op 2 borden. Verdeel er de parmezaanse kaas over en garneer met de basilicum.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels