artikel

FZ doet live verslag van Evenement 2004

Horeca

Evenement 2004, de vakbeurs voor de eventbranche vindt op woensdag 24 en donderdag 25 maart plaats in Jaarbeurs Utrecht. FZ, vakblad over bedrijfsevenementen, staat op deze beurs en doet verslag. Vooraf, tijdens en achteraf. Met nieuws, presentaties en live-verslagen. Ook het randprogramma wordt belicht, met onder meer een verslag van de bijeenkomst waarin Quote hoofdredacteur Jort Kelder zijn tanden zet in de eventbranche.

FZ doet live verslag van Evenement 2004

In twee EventCorners gaan diverse sprekers in op de eventpraktijk. In EventCorner 1 biedt Evenement in samenwerking met NH Hoteles seminars die gratis toegankelijk zijn. In EventCorner 2 verzorgen exposanten inhoudelijke presentaties. Ook deze bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk, tenzij anders vermeld.

Organiseren is geen jongleren
Lenny Kaarsgaren, auteur van het onlangs verschenen boek ‘Zakelijke evenementen’ en directeur van Effectivents, bespreekt zeer praktijkgericht het proces van het organiseren van een evenement (groot of klein). Dit seminar is een handig hulpmiddel waarmee veel tijd en dus geld bespaard kan worden.

Masterclass Eventmarketing
Het vakblad Incentive organiseert een EVA Masterclass. Onder leiding van een ervaren eventmanager worden de genomineerden voor de eventmarketing-vakprijs in de Eva Suite bekeken en geëvalueerd. Daarbij ligt de nadruk op het event als marketinginstrument. Moderatoren: Tascha Schanstra, eventmanager Unilever (woensdag) en Jan van Gelderen, eventmanager van DaimlerChrysler (donderdag).

Sprekers in de spotlights
Hoe krijgt en houdt u aandacht tijdens een presentatie? Dat kan door een theatrale aanpak. Daarmee bedoelen we niet een clownsneus, maar een strakke regie en een goed script. Presentator Roy Grünewald weet daar als directeur van Schouwburg De Nieuwe Doelen (Gorinchem) en docent Imagineering in Creative Industries (NHTV Breda) alles van.

Tien tips voor een geslaagde presentatie
Gebruik van powerpoint maakt een presentatie niet automatisch geslaagd. Wat kan wel en wat kan niet met powerpoint? Regelmatig worden de basisregels met voeten getreden. In dit seminar worden die regels uitgelegd en worden tips aangereikt door Leo Post, die zowel door bureaus als door bedrijven regelmatig wordt ingeschakeld als het gaat om complexe powerpointpresentaties.

Studentenseminar: ‘Het evenement ontleed’
Op donderdag 25 maart wordt in de Julianazaal speciaal voor studenten van 14.00 tot 16.30 uur en van 17.30 tot 20.00 uur het seminar ‘Het evenement ontleed’ georganiseerd. Het zwaartepunt ligt bij een groot aantal workshops. Daarin wordt gekeken naar zes belangrijke aspecten van events. Het gaat om respectievelijk financiën, communicatie, creatieve invulling, av, marketing en catering bij events. Het seminar is geïnitieerd door Evenement 2004 en wordt georganiseerd door de stichting Evenementenonderwijs.nl in samenwerking met Siliogogo communicatiemakers en EE Organiseert.

De hogeschool der logistiek
De Amsterdamse politie had de handen vol aan het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima. Over dit zeer complexe logistieke proces is een fantastische documentaire gemaakt, die tijdens dit seminar wordt ingeleid en becommentarieerd.

Jort Kelder interviewtNetwerkbijeenkomst leden EventPlatform, met als keynote speaker Jort Kelder, hoofdredacteur van het zakenblad Quote (alleen genodigden).

Kennismaken met topcases
Op Evenement 2004 is een EVA Suite ingericht waar bezoekers hun gemak de beste events van 2003 kunt bestuderen, namelijk de cases die genomineerd zijn voor de EVA 2004. Er zijn vijftien genomineerden voor de nationale event awards, de EVA 2004. De prijs wordt uitgereikt in drie categorieën: business-to-business, business-to-consumer en intern gerichte events. Daarbij wordt voor alle categorieën onderscheid gemaakt tussen profit en non-profit sector. Meer informatie: www.eventward.nl.

Het wie, wat, waar & waarom van het ABC
Brancheorganisatie Artiesten Belangen Centrum (ABC) heeft meer als honderd leden. In dit seminar worden de laatste ontwikkelingen en tendensen in de markt belicht, evenals de plaats die de artiest daarin inneemt.

Tien tips voor de juiste accommodatie
Het aanbod van eventlocaties is overweldigend. Van oude fabriek tot modern vergadercentrum, van multifunctionele partycentra tot gezellige kasteeltjes. In dit seminar leert u hoe de juiste keuzes kunt maken op basis van de eenvoudige criteria. Presentatie: Jean-Jacques Jouret, directeur Het Accommodatie Buro.

Wegwijs in hightech AV
Draadloze technieken nemen een grote vlucht. Plasma- en LCD-chermen worden steeds groter. De lichtopbrengst en resolutie van projectoren wordt steeds hoger. Data uit pc en videobeeld zijn ongelimiteerd te mixen. Word daar maar eens wijs uit. Met dit seminar leert u de bomen door het bos weer zien. Presentatie: Marcel Elich, manager business solutions Hulskamp Audiovisueel.