artikel

Gebakken coquilles met in vanille en limoen gemarineerde trostomaat en vanilleol

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:
Wortelpuree

 • 500 g winterwortel
 • 80 g roomboter
 • 1/20 bos laurier
 • 1/10 bos tijm
 • 1 teen knoflook
 • peper en zout
 • 160 g trostomaten, Tasty Tom
 • 1 vanillestokje
 • 1 dl olijfolie
 • 90 g limoen
 • peper en fleur de sel
 • 8 coquilles, middelgroot
 • 1 dl olijfolie
 • peper en fleur de sel

Bereidingswijze:
Snijd voor de wortelpuree de schoongemaakte winterwortel (zonder kern) in grove brunoise. Smelt de roomboter. Voeg de wortel, laurier, tijm en knoflook toe. Stoof alles gaar op een matig vuur. Verwijder de kruiden en knoflook. Blender de wortel glad. Maak af met peper en zout. Doe de massa in een hittebestendige spuitzak. Hou deze warm onder een warmtelamp of op een bain marie.

Bereid de tomaten. Vermeng het merg uit de vanillestok met de olijfolie. Plisseer de tomaten, snijd de kapjes eraf en snijd ze doormidden. Besprenkel de tomaat met de vanilleolie, limoenrasp, peper en fleur de sel.Besprenkel de coquilles met olie, peper en fleur de sel en bak ze in een hete teflonpan snel om en om.

Verwarm de plakjes tomaat een minuut in de oven en leg ze op het bord. Dresseer de coquilles erop. Garneer met een streep wortelpuree en vanilleolie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels