artikel

Gebakken garnalen met knoflook, koriander en rode peper

Horeca

Ingrediënten: Garnalen (maat 2) 16 stuksPeper en zoutEiwitMaïzenaCitroengras (fijngesneden) 1 stengelKoriander (fijngesneden) 2 stengelsCitroenblad 2 blaadjesGember ½ eetlepelKnoflook 1 eetlepelSjalot 2 eetlepelsvZout 1 theelepelVijfkruidenpoeder 1 theelepel Bereiding: Verwijder de schil van de garnalen, maar laat de staart zitten. Marineer met zout, peper, eiwit en maïzena. Haal de garnaal door de maïzena en frituur éénmaal, haal […]

Ingrediënten:
Garnalen (maat 2) 16 stuks
Peper en zout
Eiwit
Maïzena
Citroengras (fijngesneden) 1 stengel
Koriander (fijngesneden) 2 stengels
Citroenblad 2 blaadjes
Gember ½ eetlepel
Knoflook 1 eetlepel
Sjalot 2 eetlepelsv
Zout 1 theelepel
Vijfkruidenpoeder 1 theelepel

Bereiding:
Verwijder de schil van de garnalen, maar laat de staart zitten. Marineer met zout, peper, eiwit en maïzena. Haal de garnaal door de maïzena en frituur éénmaal, haal weer door het beslag en frituur krokant. Fruit de overige ingrediënten.

Voeg de garnalen toe en roerbak ze, strooi zout en de vijfkruidenpoeder er over en verdeel gelijkmatig over de garnalen.

Wijnadvies:
L’Exception/Cordier, Masianco 2003, Pinot Grigio/Verduzzo, Masi, Veneto, Italië (zomer) Castello della Sala Chardonnay 2003, Antinori, Umbrië, Italië (winter)
VinoVia, Rully 1e Cru 2001, Château de Davenay, Bourgogne, Frankrijk