artikel

Gebakken tong met mangosaus en druiven

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 12 kleine tongfilets (ca. 300 g)
  • 1 limoen
  • 1 mango
  • 200 g witte druiven
  • 3 sneetjes oud wit brood of 3 eetlepels
  • paneermeel
  • zout, peper
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 1 eiwit
  • 4 eetlepels olie
Gebakken tong met mangosaus en druiven

Bereidingswijze:
Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit.

Pureer de helft van de mango met het limoensap in de keukenmachine. Snijd de overige mango in drieën. Halveer de druiven en verwijder de pitjes.

Verkruimel de sneetjes wit brood heel fijn in de keukenmachine. Wrijf de tongfilets in met zout en kerriepoeder, haal ze door het eiwit en wentel ze door het broodkruim.

Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en bak de stukjes mango en druiven ca. 2-3 minuten. Verhit intussen 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de tongfilets in ca. 3-5 minuten goudbruin en gaar. Schep het fruit op een bordje en roer de mangosaus door het bakvet, warm de saus ca. 2 minuten goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Leg de tongfilets op vier warme borden, schep de mangosaus erover en schep hierop het warme fruit.