artikel

Gebakken tongreepjes met rucolasalade

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 gram tongfilets
  • zout
  • peper
  • bloem
  • 1 krop friséesla of eikenbladsla
  • 150 gram rucola (raketsla)
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 4 eetlepels (olijf)olie
  • dressing:
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries)
Gebakken tongreepjes met rucolasalade

Bereidingswijze:
Spoel de tongfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Snijd de filets in lange repen. Bestrooi ze met zout, een beetje peper en bloem. Maak de sla schoon, scheur de grote bladeren iets kleiner en meng deze met de rucola. Pel de rode ui, verdeel deze in ringen en leg ze op de sla. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze door de salade.

Bak de tongreepjes 3-4 minuten in de hete olie. Schep ze uit de pan en verdeel ze als ze lauwwarm zijn over de salade. Strooi de pijnboompitten erover. Lekker met ciabatta of stokbrood.