artikel

Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten

Horeca

Ingrediënten 4 stukken zalmfilet (150 g elk) 250 g witte druiven 1/2 eetlepel citroensap 50 g boter zout, peper 100 g ongezouten cashewnoten BereidingHalveer de druiven en verwijder de pitjes. Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Besprenkel de zalmfilets met citroensap en laat dit een paar minuten intrekken. Verhit de […]

Ingrediënten

  • 4 stukken zalmfilet (150 g elk)
  • 250 g witte druiven
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 50 g boter zout, peper
  • 100 g ongezouten cashewnoten
  • Bereiding
    Halveer de druiven en verwijder de pitjes.
    Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog.
    Besprenkel de zalmfilets met citroensap en laat dit een paar minuten intrekken.
    Verhit de boter en bak hierin als het schuim wegtrekt de stukken zalmfilet aan beide kanten bruin en gaar (ca. 7 minuten).
    Bestrooi de vis met een beetje zout en peper, neem de filets uit de pan en houd ze even warm.
    Voeg de cashewnoten aan de bakboter in de pan toe en bak ze 1 minuut op een hoog vuur.
    Voeg dan de druiven toe en bak ze 30 seconden mee. Schep de noten en druiven over de zalm.
    Lekker met gebakken aardappelen en snijbonen.