artikel

Gebraden tournedos van runderzijlende

Horeca

Gebraden tournedos van runderzijlende gerserveerd met een saus van geurige ansjovisboter en licht gebraisseerde Provençaalse groenten.

Ingrediënten voor 4 personen

tournedos:
600 gram runderzijlende
4 gehakte laurierblaadjes
peper en zout
boter en olijfolie om in te braden
3 dl. jus de veau

ansjovisboter:
100 gram zachte boter
1 sjalot, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 theel. ansjovispuree
1 eetl. peterselie, gehakt
1 eetl. bieslook, gehakt
peper en zout

Provençaalse groenten:
0,5 courgette, in blokjes
0,5 aubergine, in ruiten
0,5 rode paprika, geschild en in stukken
0,5 gele paprika, geschild en in stukken
1 eetl. tomatenpuree
olijfolie
peper en zout
1 takje rozemarijn
1 laurierblad
1 takje tijm

Meng alle ingrediënten voor de ansjovisboter en voeg daarvan 1 lepel bij de jus de veau.Stoof de groenten zachtjes in de olijfolie met de kruiden. Voeg, zodra d egroenten bijna gaar zijn, de tomatenpuree toe en brneg op smaak met peper en zout.
Braad de runderzijlende in zijn geheel aan in boter en olie, en laat hem 20 minuten verder garen in een oven van 180°C. Haal het vlees uit de oven en laat het 10 minuten rusten.
Snijd de runrzijlende in plakken en serveer deze met de groenten en de saus van ansjovisboter en jus de veau. Bij dit gerecht is pasta erg lekker.

Terug naar receptenoverzicht…