artikel

GeenStijl

Horeca

GeenStijl.nl, zo’n beetje de meest populaire en spraakmakende weblog van Nederland, duikt op het rookverbod. Of beter gezegd, op de consternatie rondom het rookverbod. Met de kop ‘Rookverbod. Horeca doet huilie’ brengt Stockton een berichtje over de omzetdaling als gevolg van het rookverbod.

GeenStijl

GeenStijl.nl: Wat hebben de horecaffers het toch zwaar. Het rookverbod kost hun bakken met omzet, zeggen ze. Minister Klink kan de tering krijgen, denken veel café-eigenaars en ze zetten daarom weer asbakken op de toog. De concurrentie kan natuurlijk niet achterblijven, waardoor bijvoorbeeld in bijna heel Den Bosch weer volop gerookt kan worden.

Als het aan KHN ligt, krijgen niet de ondernemers maar de rokers voortaan een boete als ze een peuk opsteken. En net zoals de financiële wereld wil de horeca de gulzige snuit in de staatsruif steken. Komt Klink niet over de brug, dan trekt KHN zijn steun voor het rookverbod in (als ze dat niet al gedaan hebben). Regelrechte chantage.

En dat terwijl het niet door het rookverbod komt dat de omzetten dalen: bewijsstuk A en bewijsstuk B. Misschien hebben de stamgasten het gewoon gehad met de rupsjes nooitgenoeg achter de tap. Dat krijg je ervan als je de omwisseling van de gulden naar de euro misbruikt om de prijzen bovengemiddeld te laten stijgen. Geen wonder dat mensen dan aan de thuistap gaan.

Het aantal reacties op de blog van GeenStijl meer met de minunten sterk toe.Om 15.54 uur hebben bijna driehonderd ‘reaguurders’ hun mening gegeven. Het laatste woord is overduidelijk nog niet gezegd over dit loeihete caféthema.

Update 16.16 uur: 336 reacties bij GeenStijl.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels