artikel

Gegratineerde tongrolletjes uit de oven

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 g tongfilet
  • 300 g prei
  • 1 bosuitje
  • 4 gedroogde abrikoosjes
  • 150 g verse roomkaas
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum
  • zout, versgemalen peper
  • 1½ dl droge witte wijn
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
Gegratineerde tongrolletjes uit de oven

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd en was de prei. Doe de prei in een vergiet en schenk er een ketel kokend water over. Laat de prei uitlekken. Snijd het bosuitje in ringetjes en de abrikoosjes in kleine stukjes.

Meng in een kom de verse roomkaas met de uiringetjes, abrikoosjes, basilicum en zout en peper naar smaak. Spoel de tongfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf de tongfilets in met zout en peper en bestrijk de velkant met het roomkaasmengsel en rol ze op. Steek de rolletjes vast met een cocktailprikker.

Verdeel de prei over vier kleine ingevette ovenschaaltjes en zet de tongrolletjes erop.

Schenk de wijn over de prei. Schep op elk rolletje een beetje crème fraîche en strooi de parmezaanse kaas erover.

Schuif de schaaltjes in de oven en laat de tong in ca. 10-15 minuten gaar worden en iets bruin kleuren.