artikel

Gegrilde saté van gehakt en kokos

Horeca

Ingrediënten
• snufje peper (versgemalen)
• snufje zout
• 1 ei
• 1 teentje knoflook (geperst)
• 1 theelepel djinten (= komijn)
• 1 theelepel ketoembar (= koriander)
• 1 theelepel sambal (oelek)
• 1/2 theelepel koenjit (= geelwortel)
• 100 g kokos (geraspte)
• 2 eetlepels olie (arachide)
• 500 g gehakt
• 8 houten satéprikkers

Gegrilde saté van gehakt en kokos

Bereiding
1. Bereiden: Laat de satéprikkers in water weken.

2. Kneed ondertussen in een kom het gehakt met knoflook, kokos, ei, sambal, ketoembar, djintan, koenjit, zout en peper goed door elkaar.

3. Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen. Vorm van 1 deel gehakt met natte handen een gehaktworst van 15 cm om een satéprikker. Maak op deze wijze ook de andere gehaktspiesen. Bestrijk de gehaktspiesen met (arachide)olie.

4. Grill de gehaktspiesen op de BBQ aan beide zijden goudbruin en gaar.

Lekker met satésaus, witte rijst en komkommersalade.