artikel

Gekonfijte tamme eendenbout

Horeca

Ingrediënten:
1 tamme eendenbout
1 bol knoflook
1 sjalot
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
1 eetl kleurzout
olie
ganzenvet

Bereidingswijze:
Marineer de eendenbout 24 uur in de tijm, rozemarijn, knoflook, sjalot, peper en zout.Spoel de marinade af, maak de bout goed droog en bak de bout goudbruin de olie.

Smelt het ganzenvet in een hoge pan en konfijt de eendenbout in het vet gedurende ca. 5 uur bij een temperatuur van 80°C. Voor het uitserveren kun je de gare bout weer even krokant laten worden onder de salamander of in een pan.

Bereidingswijze:
Marineer de eendenbout 24 uur in de tijm, rozemarijn, knoflook, sjalot, peper en zout.Spoel de marinade af, maak de bout goed droog en bak de bout goudbruin de olie.

Smelt het ganzenvet in een hoge pan en konfijt de eendenbout in het vet gedurende ca. 5 uur bij een temperatuur van 80°C. Voor het uitserveren kun je de gare bout weer even krokant laten worden onder de salamander of in een pan.