artikel

Gekookte boerenham met artisjok

Horeca

Vandaag in de spotlights: een receptuur van Maurice Heutz. Heerlijke boerenham! Heutz bereidt deze ham zelf. Het vlees moet een paar uur trekken op een temperatuur die absoluut niet boven de 80º mag komen. Anders wordt het een soort draderige fricandeau. Probeer het ook eens!

Gekookte boerenham met artisjok

Voor de artisjokkenpuree:

* 250 gram harten en bodems van artisjokken.
* 250 gram magere kwark.
* 2 eetlepels mayonaise.
* 100 gram ontpitte zwarte olijven in schijfjes.
* dragonazijn.
* peper en zout.

Bereiding
* Kook kleine artisjokken op de traditionele wijze. Na het koken moet er 250 gram aan harten en bodems overblijven.
* Pureer de afgekoelde artisjokharten en -bodems samen met de kwark in de keukenmachine. Wrijf de puree door een roestvrijstalen bolzeef. Voeg mayonaise en olijven toe. Breng de artisjokkenpuree op smaak met dragonazijn, peper en zout.
* Serveer met ontvelde en ontpitte druiven, die een mooie aanvulling geven op de wat mollige smaak van de ham en artisjokken.