artikel

Gemarineerd piepkuiken met gedroogde vruchten

Horeca

Ingrediënten: 1 piepkuiken (over de rug uitgebeend) 20 gram verse gember in plakjes 3 gram gemalen komijn 2 kruidnagels 3 gram kaneelstokje 5 korrels zwarte peper 1 mespuntje saffraan 1 citroen 1 sjalot (gesnipperd) 1 teentje knoflook 1 dl olijfolie peper en zout Garnituur gedroogde perziken, abrikozen en pruimen hele amandelen pâte kadaif (sliertdeeg filo) […]

Ingrediënten:
1 piepkuiken (over de rug uitgebeend)
20 gram verse gember in plakjes
3 gram gemalen komijn
2 kruidnagels
3 gram kaneelstokje
5 korrels zwarte peper
1 mespuntje saffraan
1 citroen
1 sjalot (gesnipperd)
1 teentje knoflook
1 dl olijfolie
peper en zout

Garnituur
gedroogde perziken, abrikozen en pruimen
hele amandelen
pâte kadaif (sliertdeeg filo)
mini-meiknol
mini-bospeen
mini-venkel
boter
gevogeltefond

Voorbereiding Piepkuiken:

meng alle ingrediënten en marineer het piepkuiken een nacht in de marinade.

Garnituur:

Verdeel de pâte kadaif gelijkmatig in een steker van 10 cm doorsnee. Bak af in een oven van 170°C gedurende 5 minuten.

Wel de abrikozen en de perziken een nacht in water en stapel ze op het bord.

Snijd de pruimen in stukjes en schep er een quenelle van op de andere vruchten

Bak de amandelen in olie goudbruin.

Stoof de groenten gaar in boter en een beetje gevogeltefond.

Bereidingswijze:
Bind het piepkuiken op en laat het in een oven van 80°C gedurende 20 minuten garen in de marinade. Laat afkoelen in het vocht.

Bak het piepkuiken in boter goudbruin en laat het 15 minuten rusten.

Schik het piepkuiken midden op het bord. Dresseer de pâte kadaif erop en schik het garnituur