artikel

Gepofte aardappel met Hollandse garnalen-roomkaas

Horeca

Ingrediënten:

  • 150 g Hollandse garnalen
  • 4 grote, liefst al wat oudere bloemige aardappelen
  • 50 g verse roomkaas
  • ½ dl melk
  • peper
  • 1 eetlepel mierikswortelpasta
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • zout
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Boen de aardappelen schoon en leg ze in een diepe pan met een flinke laag koud water. Leg het deksel op de pan. Breng het water op een hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat de aardappelen 10 minuten zachtjes koken. Leg de aardappelen op 4 stukken aluminiumfolie, bestrooi ze met een beetje zout en pak ze stevig in. Leg ze direct midden in de hete oven tot ze gaar zijn (ca. 1 uur).

Prik met een vork in de aardappelen om te voelen of ze gaar zijn. De aardappelen zijn dan niet meer hard van binnen, maar nog wel stevig.Roer de verse roomkaas los met de melk en de mierikswortelpasta. Voeg de garnalen, een snufje peper en de helft van de bieslook toe. Snijd de aardappelen in de folie bijna doormidden en schep de garnalen-roomkaas erin. Strooi de rest van de bieslook erover.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels