artikel

Gerookte kipfilet als voorgerecht

Horeca

Voorgerecht voor 4 personen:120 g rettich
120 g wortel in reepjes
4 gerookte kipfilets
60 g granaatappelpitjes of pijnboompitten
dressing van 60 ml maïsolie, 32 ml appelciderazijn en scheutje granaatappelsap of gemberstroop, veldsla
4 bakjes shisso of waterkers
gehakte verse kervel
koriander
peper

Gerookte kipfilet als voorgerecht

Bereiding
Laat de rettich/wortelreepjes 1 uur in ijskoud water staan.
Neem gerookte kip altijd een half uur vóór serveren uit de koelkast (meer geur en smaak).
Maak de dressing van bovenstaande ingrediënten.
Verdeel de sla en de shisso over het bordje.
Besprenkel met de helft van de dressing.
Snijd de kip in flinterdunne plakjes en schik ze op de sla.
Voeg de overige dressing toe.
Garneer met de tuinkruiden.
Bestrooi met grofgemalen peper.

Lekker met: versgebakken croissants of stokbrood.
Kiptip: vervang gerookte kipfilets eens door gegrillde kiprollade.
Wijntip:
witte Sancerre.