artikel

Gerookte zalm met courgette

Horeca

Ingrediënten200 g gerookte zalm1 courgette50 g zachte geitenkaas6 cherry tomaatjes15 ml. citroensap7,5 gr. mosterd5 gr. suiker90 ml. olijfolie 15 à 30 gr. fijngehakte dillezout, peper BereidingswijzeWas de courgette en schaaf driekwart in dunne plakjes. Snijd de rest in kleine blokjes. Snijd de tomaatjes in partjes en verkruimel de geitenkaas fijn. Klop het citroensap met de […]

Gerookte zalm met courgette

Ingrediënten
200 g gerookte zalm
1 courgette
50 g zachte geitenkaas
6 cherry tomaatjes
15 ml. citroensap
7,5 gr. mosterd
5 gr. suiker
90 ml. olijfolie
15 à 30 gr. fijngehakte dille
zout, peper

Bereidingswijze
Was de courgette en schaaf driekwart in dunne plakjes. Snijd de rest in kleine blokjes. Snijd de tomaatjes in partjes en verkruimel de geitenkaas fijn. Klop het citroensap met de mosterd, suiker, olijfolie, dille en zout en peper naar smaak tot een mooi gebonden dressing. Bedek vier borden met de plakjes courgette. Bestrijk ze dun met de dressing. Leg de plakjes zalm er losjes op. Schep 1 eetlepel dressing door de blokjes courgette en schep ze in het midden op de zalm. Verdeel de tomaat en geitenkaas erover. Sprenkel de rest van de dressing over de zalm. Wijntip: Vin d’Alsace Riesling of Vin d’Alsace Tokay Pinot Gris.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels