artikel

Geroosterde rode mul met gebakken paprikajulienne

Horeca

Ingrediënten
8 rode mulfilets van circa 580 g
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
3 dl visfond
2 dl witte wijn
2 dl room
roomboter
10 zwarte olijven (zonder pit)
10 groene olijven (zonder pit)

Bereiding
De paprika’s in gelijkmatige julienne snijden en de verschillende kleuren door elkaar mengen.De visfond, de witte wijn en de room bij elkaar voegen en koken tot er binding ontstaat.De huid van de mulfilets ‘lakken’ met olijfolie. De filets licht zouten en peperen, en roosteren (garen) onder de salamander.

De paprikajulienne kort bakken in olijfolie, zonder te veel te kleuren, en op smaak brengen met zout en peper.

De olijven in vieren snijden en aan de saus toevoegen. De saus op smaak brengen met zout en peper en monteren met een klontje roomboter.

Presentatie: de geroosterde mulfilets op de paprikajulienne leggen en de olijven en de saus eromheen dresseren.
Terug naar receptenoverzicht…