artikel

Geroosterde roodbaarsfilet met sesamzaad

Horeca

Ingrediënten:
4 roodbaarsfilets van ca. 150 g
Alternatief: tilapia, meerval, kabeljauw
2 eetlepel sojasaus
1 kleine rode ui
10 g bieslook
2 eetlepels oosterse chilisaus
2 eetlepels (roerbak)olie
1 volle eetlepel sesamzaadjes

Geroosterde roodbaarsfilet met sesamzaad

Bereidingswijze:
Verwarm de grill in de oven voor. Bestrijk de roodbaarsfilets met 1 eetlepel sojasaus. Snipperde ui heel fijn. Knip de bieslook fijn. Schep in een kommetje de ui, bieslook, chilisaus, (roerbak)olie en 1 eetlepel sojasaus door elkaar. Leg de roodbaarsfilets op een bakplaat en strijk het kruidenmengsel erover uit. Strooi de sesamzaadjes erover. Schuif de bakplaat ca. 15 cm onder de hete grill en rooster de roodbaarsfilet in ca. 5 minuten bruin en gaar. Serveer met rijst en een salade van blokjes verse perzik, paprika en ringetjes bosui.

Bereidingstip:
Verpak de roodbaarsfilet met kruiden en sesamzaad in aluminiumfolie en leg ze op de barbecue of laat ze in een voorverwarmde oven van 200 °C in ca. 10 minuten gaar worden.