artikel

Gesmoorde cassave met sinaasappel en mosterd

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • ½ cassave (ca. 250-300 gram)
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel (grove) mosterd
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theelepel fijngeknipte dragon (of ½ theelepel gedroogde)

Bereidingswijze:
Schil de cassave en snij de groente in lange stukken. Halveer ze in de lengte, halveer deze helften weer en snij de houtige kern eruit. Snij de cassave in blokjes. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp een stukje van de schil af op een fijne rasp. Pers de sinaasappel uit. Verhit de olie in een flinke pan. Bak de cassaveblokjes in 3 minuten lichtbruin. Voeg de helft van het sinaasappelsap en sinaasappelrasp, mosterd, azijn, zout, peper en dragon toe. Leg het deksel op de pan. Smoor de cassave in 14-16 minuten zachtjes gaar; onder af en toe voorzichtig roeren.

Tip:
Lekker bij gebakken vis of kaasburger en een knapperige groene salade

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels