artikel

Gestoofd lamspoulet, gegratineerd met geitenkaas en geglaceerde bospeen

Horeca

Ingrediënten voor 10 personen:

 • 2 kg lamspoulet
 • 40 g boter
 • 100 g bruine suiker
 • 1 flesje witbier
 • 3 dl lamsjus
 • 1 bos peterselie
 • 200 g paneermeel
 • 600 gr lamsracks, Nieuw-Zeeland
 • 1 bos bospeen
 • 500 gram sugarsnaps
 • 300 g meiknol
 • 250 g geitenkaas

Bereidingswijze:
lamspouletBraad de lamspoulet aan. Doe de bruine suiker erbij. Blus af met witbier en lamsjus. Stoof gaar met het deksel op de pan. Draai de peterselie en het paneermeel fijn in de keukenmachine. Voeg eventueel knoflook toe.

Gril de lamsracks. Blancheer de groeten. Gratineer het gestoofd lamsvlees met de geitenkaas en het peterseliebroodkruimmengsel. Leg hierop de gegrilde lamskolet. Dresseer de geblancheerde groenten rondom. Giet de jus rondom het torentje van gestoofde lam.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels