artikel

Gestoofde kalfsschenkels met citroen

Horeca

Ingrediënten 8 Kalfsschenkels 2 citroenen 2 grote uien (in parten) 2 teentjes knoflook (in plakjes) 5-6 eetlepels bloem 3 eetlepels olijfolie 50 g boter 3 liter witte wijn (droge) 1 pot kalfsfond (à 400 ml) 2 laurierblaadjes 4 stuks venkel (knollen) 3 snee brood (oud, wit) ½ eetlepel oregano (gedroogde) 50 g Parmezaanse kaas (geraspt) […]

Ingrediënten

  • 8 Kalfsschenkels
  • 2 citroenen
  • 2 grote uien (in parten)
  • 2 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 5-6 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 g boter
  • 3 liter witte wijn (droge)
  • 1 pot kalfsfond (à 400 ml)
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 stuks venkel (knollen)
  • 3 snee brood (oud, wit)
  • ½ eetlepel oregano (gedroogde)
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 50 g kaas (belegen)
  • 2½ eetlepel peterselie (fijngehakt)
  • snufje zout
  • snufje peper
  • Bereiding
    Boen de citroenen schoon en snijd ze in parten.
    Meng de bloem met zout en peper en haal de schenkels er volledig door.
    Verhit de olie met 30 g van de boter in een braadpan. Bak de schenkels per vier stuks bruin. Neem ze uit de pan.
    Fruit de uien en de knoflook in het bakvet. Bak de citroenparten kort mee. Breng aan de kook met de wijn en de fond.
    Voeg de schenkels, het laurierblad, zout en peper toe. Stoof het vlees in ca. 1 uur gaar.
    Was en snij de venkelknollen in parten. Kook de venkelknollen in water met zout ca. 5 minuten.
    Leg de uitgelekte vekenknollen in een ingevette ovenschaal.
    Verwarm de oven voor tot 200°C.
    Snijd de korstjes van het brood. Meng het kruim met de oregano, de 2 kaassoorten en peper en verdeel dit over de venkel. Leg de rest van de boter er in vlokjes op.
    Laat het gerecht in de oven in ca. 15 minuten gratineren.
    Leg de schenkels, uien en citroenparten op een schaal. Garneer met peterselie. Serveer de jus en de venkel er apart bij.
    Lekker met aardappelpuree.