artikel

Gevulde dorade met rozemarijn uit de oven

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 4 dorades zout en peper olijfolie 4 takken rozemarijn 4 rijpe pommodori (tomaten) 2 dl visfond 1 dl witte wijn 2 citroen zeezout Bereidingswijze: Koop de dorade ontschubd en ontdaan van zijn ingewanden bij de visboer.Haal de rozemarijnnaalden van de takken, bewaar de topjes voor de garnering. Hak de naalden Bestrooi […]

Ingrediënten voor 4 personen:
4 dorades
zout en peper
olijfolie
4 takken rozemarijn
4 rijpe pommodori (tomaten)
2 dl visfond
1 dl witte wijn
2 citroen
zeezout

Bereidingswijze:
Koop de dorade ontschubd en ontdaan van zijn ingewanden bij de visboer.Haal de rozemarijnnaalden van de takken, bewaar de topjes voor de garnering. Hak de naalden Bestrooi de buikholte met peper, zout en gehakte rozemarijn en vul met 2 schijven citroen en wat stukjes pommodori.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de vissen hier in. Schenk er de witte wijn en de helft van de visfond bij. Beschenk de vissen ruim met olijfolie, leg de overgebleven tomatenstukjes er omheen en de topjes van de rozemarijntakken en overige citroenschijven erop.

Gaar de vis in een voorverwarmde oven van 180 ºC in 15 a 20 minuten.Kook ondertussen de visfond in. Leg de vis en de stukjes tomaat op een voorverwarmd bord. Bestrooi met grof zeezout.

Giet het braadvocht door een zeef bij de visfond en laat dit op een fel vuur snel inkoken. Breng op smaak met peper en zout en schenk dit om de vis heen.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels