artikel

Gnocchi pocheren

Horeca

Het ligt voor de hand om gnocchi kant-en-klaar in te kopen maar zelf deze deegwaar bereiden is zo gebeurd. Bij het pocheren van de gnocchi is het belangrijk dat het water absoluut niet kookt. En als de gnocchi gaan drijven, is deze gaar. Docent van de Hoge Hotelschool in Amsterdam Jan van de Kreeke laat in het volgende filmpje de techniek van het pocheren van gnocchi zien.

Gnocchi pocheren

Bereidingswijze:

Voeg aan de puree mosterd en eidooier toe. Roer het geheel glad, breng op smaak met peper en zout. Rol deze puree met bloem tot worstjes van 1 cm doorsnee. Snijd er stukjes van 1,5 cm van.

Breng voor het pocheren water met wat zeezout aan de kook. Breng de temperatuur terug naar ongeveer 90 graden Celsius. Voeg de gnocchi aan het water toe.

Pocheer ze voorzichtig gaar. Het vocht mag absoluut niet koken. De gnocchi gaan drijven als ze gaar zijn. Schep ze uit het vocht. Laat ze uitlekken op keukenpapier.