artikel

Goede werkgever betekent loyaal personeel

Horeca

Maak van uw tijdelijke werknemers gemotiveerde en flexibele krachten. Om dit te bereiken, moet u zich als een goede werkgever presenteren. Dit betekent concreet: aandacht hebben voor het personeel. Gooi nieuwe collega’s niet meteen in het diepe maar begeleid ze in het inwerkproces. Dit vereist in het begin de nodige energie. Voordeel is wel dat […]

Maak van uw tijdelijke werknemers gemotiveerde en flexibele krachten. Om dit te bereiken, moet u zich als een goede werkgever presenteren. Dit betekent concreet: aandacht hebben voor het personeel. Gooi nieuwe collega’s niet meteen in het diepe maar begeleid ze in het inwerkproces. Dit vereist in het begin de nodige energie. Voordeel is wel dat het bijdraagt aan een positieve werksfeer. En juist die bedrijven, waar de sfeer goed is, zullen minder problemen hebben met het vinden en houden van personeel.

Inwerkschema voor nieuwkomers

Veel ondernemers en bedrijfsleiders zullen zeggen dat ze het al druk genoeg hebben. Door een aantal ‘coaches’ aan te wijzen binnen het team met medewerkers, vangt u de drukte op. Zij dragen zorg voor het inwerken, begeleiden en motiveren van de medewerkers. Voorwaarde hierbij is wel dat u alle medewerkers betrekt bij het proces. Een zorgvuldige selectie van de coaches is van belang. Om te vookomen dat hun aanwezigheid averechts werkt, is het trainen van de coaches de volgende stap.

Coaches verbeteren prestaties van medewerkers
Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels