artikel

Graaf Floris II, Lochem

Horeca

Het stationsgebouw van Lochem is van historische waarde. Sinds 1863 was het een aankomst- en vertrekhal, in 1997 kreeg het pand een horecabestemming. Na een jaar leegstand is het stationnetje ingericht als bistro-bodega Graaf Floris II.

In een warme, klassieke sfeer en met een knipoog naar de Middeleeuwen. Veel hout, historische schilderijen, een vide en een preekstoel waar de muziekinstallatie in is ondergebracht. Aan weerszijden van de schouw hangen spiegels; daartussen kijkt graaf Floris II de ruimte in.
De bistro biedt een uitgebreid menu met originele benamingen in de stijl die bij een graaf past. Uiensoep heet bijvoorbeeld ‘sloot om het kasteel’. Carla Schaasberg (l) en Yvonne Barendsen zijn de bedrijfsleiders. ‘We liggen pal aan het perron. Regelmatig rijden er treinen langs en komen mensen vragen of ze een kaartje bij ons kunnen kopen’, zegt Schaasberg. ‘Dan is het handig dat we ook een lunchkaart voeren en een terras voor de deur hebben. Bovendien is Lochem een plaats waar ‘s zomers veel toeristen komen. Dat biedt perspectief.’

Stationsplein 1. Tel. (0573) 25 73 25
www.graafflorislochem.nl
Capaciteit: 100 zitplaatsen; terras 40
Prijsindicatie: driegangen keuzemenu €17,95
Dagelijks geopend vanaf 13.30 uur, terras vanaf 12.00 uur

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels