artikel

Green sandwich

Horeca

,,Dit broodje is niet alleen biologisch maar ook vegetarisch en heeft een regionaal (Noord-Hollands) tintje. Voor het brood heb ik meel bij een molenaar uit Blokker gebruikt. De bijzondere combinatie van brood, avocado en geitenkaas wil ik hiermee onder de aandacht brengen. ‘

Green sandwich

Ingrediënten:

1 kg Blonkers donker bakmeel € 2,70

350 g champignons € 1,40

150 ml olijfolie € 0,60

10 g peper, 10 g zout € 0,30

2 dl mayonaise, biologisch, kant-en-klaar € 0,60

1 kropsla € 0,75

400 g geitenkaas € 4,80

2 avocado’s € 3,00

10 g zwarte peper € 0,20

2 bakjes sisho green € 2,60

Kostprijs voor tien personen € 16,95

Kostprijs voor één persoon € 1,69

Bereiding:

• Bak het brood met behulp van het Blonkers donker bakmeel in de oven op 170 ºC, 45 minuten.

• Snijd de schoongeborstelde champignons in fijne plakjes. Bak ze kort aan in olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

• Besmeer de plakken brood met mayonaise.

• Was de kropsla. Beleg de broodjes met sla,. Leg hier vervolgens om en om plakjes geitenkaas en plakjes avocado op. Schep de champignons er bovenop.

• Bestrooi met vers gemalen zwarte peper. Garneer met sisho green.

Tip van de chef:

,,Dit broodje is niet alleen biologisch maar ook vegetarisch en heeft een regionaal (Noord-Hollands) tintje. Voor het brood heb ik meel bij een molenaar uit Blokker gebruikt. De bijzondere combinatie van brood, avocado en geitenkaas wil ik hiermee onder de aandacht brengen. ‘’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels