artikel

Green sandwich

Horeca

,,Dit broodje is niet alleen biologisch maar ook vegetarisch en heeft een regionaal (Noord-Hollands) tintje. Voor het brood heb ik meel bij een molenaar uit Blokker gebruikt. De bijzondere combinatie van brood, avocado en geitenkaas wil ik hiermee onder de aandacht brengen. ‘

Green sandwich

Ingrediënten:

1 kg Blonkers donker bakmeel € 2,70

350 g champignons € 1,40

150 ml olijfolie € 0,60

10 g peper, 10 g zout € 0,30

2 dl mayonaise, biologisch, kant-en-klaar € 0,60

1 kropsla € 0,75

400 g geitenkaas € 4,80

2 avocado’s € 3,00

10 g zwarte peper € 0,20

2 bakjes sisho green € 2,60

Kostprijs voor tien personen € 16,95

Kostprijs voor één persoon € 1,69

Bereiding:

• Bak het brood met behulp van het Blonkers donker bakmeel in de oven op 170 ºC, 45 minuten.

• Snijd de schoongeborstelde champignons in fijne plakjes. Bak ze kort aan in olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

• Besmeer de plakken brood met mayonaise.

• Was de kropsla. Beleg de broodjes met sla,. Leg hier vervolgens om en om plakjes geitenkaas en plakjes avocado op. Schep de champignons er bovenop.

• Bestrooi met vers gemalen zwarte peper. Garneer met sisho green.

Tip van de chef:

,,Dit broodje is niet alleen biologisch maar ook vegetarisch en heeft een regionaal (Noord-Hollands) tintje. Voor het brood heb ik meel bij een molenaar uit Blokker gebruikt. De bijzondere combinatie van brood, avocado en geitenkaas wil ik hiermee onder de aandacht brengen. ‘’