artikel

Grill

Horeca

Tournedos, entrecôtes, koteletten, zeebrasems, zalmmoten, tomaten of champignons. Dit zijn producten die snel te bereiden zijn op een grill. Grilleren vindt plaats bij hoge temperaturen (tot 250 graden Celsius). De lavasteen-grill heeft een korte opstarttijd omdat deze op gas brandt. De gasbranders verwarmen een laag lavasteen. Deze poreuze steen zorgt voor een optimale warmteverspreiding. Met […]

Tournedos, entrecôtes, koteletten, zeebrasems, zalmmoten, tomaten of champignons. Dit zijn producten die snel te bereiden zijn op een grill. Grilleren vindt plaats bij hoge temperaturen (tot 250 graden Celsius). De lavasteen-grill heeft een korte opstarttijd omdat deze op gas brandt. De gasbranders verwarmen een laag lavasteen. Deze poreuze steen zorgt voor een optimale warmteverspreiding. Met de warmte stijgt ook stoom op uit het water/kruidenbad, onder de grill.

Tips voor een optimaal grillresultaat:

Tip 1

Vet het rooster in met een beetje slaolie, om vastplakken van het vlees of vis te voorkomen.

Tip 2

Vismoten en visfilets hebben een gaartijd nodig van circa 2 minuten per centimeter dikte.

Voorbeelden van bereidingsmogelijkheden per lavasteen-grill
product gewicht aantal bij 56×46 cm aantal bij 90×46 cm
Tournedo (biefstuk) 200 gr 25 38
Runder- of varkenshaas 150 gr 30 45
Kipfilet 125 gr 30 45
Forel 150 gr 20 30
Gamba’s 40 gr 50 75


Alle kookapparatuur op een rij. Klik op uw keuze.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels