artikel

Groene kruidensalade met avocado

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 citroen
  • 2 avocado’s
  • 3 lente-uitjes
  • verse kruiden
  • 75 gr. veldsla of andere fijne slasoort
  • 100 gram gemengde sla
  • 3 sneetjes witbrood
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook

Voor de dressing:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • versgemalen peper
  • zout
  • 1 theelepel honing of mespuntje suiker

Bereidingswijze:
Pers de citroen. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten, schil de vrucht en snijd deze in partjes. Besprenkel ze met citroensap. Snijd de uitjes in ringetjes. Verwijder de stelen van de kruiden en knip het blad iets kleiner. Meng de kruiden en uitjes door de veldsla en gemengde sla. Verwijder de kortjes van het brood en verdeel de sneetjes in smale reepjes of blokjes. Besprenkel ze met olijfolie die gemengd is met de geperste teentjes knoflook.