artikel

Groene pesto

Horeca

Er gaat niets boven ambachtelijk bereide groene pesto van verse basilicum, vindt het proefpanel van Misset Horeca. Bovendien is het in een handomdraai te maken. Pim Haaksman, eigenaar van twee kookscholen in Amersfoort en Wychen en presenator van regionale televisiekookprogramma’s, maakte voor deze rubriek een ambachtelijke pesto. Bekijk hier zijn recept.

Groene pesto

Pims pesto in drie stappen
(voor 10 personen)

1 bos basilicum €1,39
30g pijnboompitten €0,35
2 tenen knoflook €0,10
30 g pecorino €0,36
30 g Parmezaanse kaas €0,27
150 ml olijfolie, extra virgine €0,10
150 ml olijfolie €0,03
2 g peper €0,04
2 g zout €0,02

Kostprijs totaal €2,66
(exclusief arbeidskosten)

Bereiding:
Stap 1:
Rooster de pijnboompitten bruin.

Stap 2
Pel de teentjes knoflook. Doe de knoflook, basilicum, peper en zout in de keukenmachine. Voeg de geraspte kaassoorten toe.

Stap 3
Laat de keukenmachine draaien. Voeg langzaam olijfolie toe om een mooie binding te krijgen.